TYÖSSÄOPPIMINEN

Toisen vuoden työssäoppimispaikakseni valikoitui Kupittaan Citymarketin Hiustalo. Minulla oli aiemmin kokemusta pienemmästä kampaamosta, joten olin utelias näkemään, miten iso ketjuliike pyörii. Liike itsessään oli minulle tuttu, sillä olin monesti poikennut siellä ostamassa tuotteita, mutta en kuitenkaan asiakkaana.


Ensimmäinen työssäoppimisjakso alkoi elokuussa, heti koulun alusta kaksi viikkoa.
Heti ensimmäisenä päivänä minut perehdytettiin hyvin ohjein talon tavoille. Jouduin tietenkin kyselemään paljon, mutta kaikki auttoivat ja vastailivat kärsivällisesti kysymyksiini. Sain myös perehdytyskansion, jonka luin läpi kotona.

Hiustalo on ketjuliike ja sillä on kymmeniä liikkeitä ympäri Suomea. Liikkeet ovat yksinkertaisen tyylikkäitä, joissa asiakkaita palvellaan ammattitaidolla ja laadukkailla tuotteilla. Kotiinvietäväksi saa kattavat kotihoito-ohjeet ja kannattaa myös poiketa Hiustalon outletin puolella katsastamassa mahdolliset tarjoukset. Outletissa myydään erilaisia hiustenhoitotuotteita; shampoot, hoitoaineet, muotoilutuotteet, sävyttävät maskit.. Löytyy myös kihartimia ja muotoilurautoja sekä muutamia harjoja.
Hiustalon verkkosivuilla mainostetaan myös nopeaa ja ilman ajanvarausta palvelevaa Fiksaamoa. Fiksaamo tarjoaa pikaisen avun esimerkiksi latvojen siistimisen tai hiusrajojen trimmaamisen muodossa. Palvelu on suosittu ja se maksaa vain 15€! 


Hiustalossa pesupaikalla käytetään pääasiassa Kérastasen ja Redkenin tuotteita, värjäykset toteutetaan Wellan väreillä.

Olen saanut tehdä Hiustalossa monipuolisesti asiakkaita, myydä tuotteita ja seurata muiden tekemistä. Olen saanut myös paljon ohjausta ja oppia. Työssäoppimisessa oppii tehokkaaksi, sillä työntekijät tekevät töitä liiketyönä. He ovat nopeita, tehokkaita ja työnjälki on siistiä. Asiakkaat lähtevät tyytyväisinä jatkamaan päiväänsä - oli kyseessä sitten nopea hiustenleikkuu tai kunnon hemmottelupaketti. Citymarketin yhteydessä olevan liikkeen etu onkin juuri se, että sinne on helppo kävellä sisään tiedustelemaan hiustenleikkuuta tai ostamaan laadukkaita tuotteita, esimerkiksi kauppareissun lomassa. Työssäoppiminen Hiustalossa onkin opettanut minulle myös tuotetuntemusta ja tuotteiden myyntiä. Tästä on ollut hyötyä, nykyään osaan opastaa asiakkaita tuotteiden kanssa enemmän kuin ennen. 

Kommentit

Suositut tekstit