NÄYTÖT




VÄRINÄYTÖT




Lähtötilanne oli oma tumma tyvi sekä vaaleita raitoja siellä täällä. Asiakas käyttää hopeashampoota silloin tällöin, mutta kellastumista oli tapahtunut.


Tein koko päähän folioraitoja. Magma /89+ ja /89 saivat aikaan upean taiton ja kauniin viileän lopputuloksen! Sävytystä ei tarvittu, pesin kaksi kertaa Kerastasén Blond Absolu -sarjan hopeashampoolla ja käytin saman sarjan hoitoainetta. Ensimmäisessä shampoopesussa annoin shampoon vaikuttaa muutaman minuutin. 





Asiakkaalla oli omaa tyveä kasvanut jonkun verran. Tein hänelle Blondorilla runsaasti raitoja (koko päähän) folioilla. Pesupaikalla vielä sävytin. 








Värjäsin tyven tummemmaksi ja kirkastin latvaan violettia. Näin saimme vivahteikkaan vaikutelman ja hennot hiukset vaikuttavat paksummalta, kun tyvessä on tummempaa. Tummempi tyvi tuo syvemmän vaikutelman ja luo ns. varjon.  






Tämän työn tein 12-sarjalla eli Kolestonin Special Blondella. Käytin 12% hapetetta, jotta saimme hiuksen kunnolla vaalenemaan. Käytin vapaan käden tekniikkaa ja apuna lastaa. Vaalennusväriä levitin tummiin osiin, eli aiemmat vaaleat raidat jätin rauhaan(esimerkiksi latvaan asti en levittänyt ollenkaan vaalennsuväriä, sillä hiukset olivat sieltä vaaleat jo valmiiksi). Lopputulos oli ihanan luonnollinen, hiekkamainen vaalea. Mitään kylmänviileää lopputulosta ei tavoiteltukaan.


HIUSTENLEIKKAUSNÄYTÖT




Lähtötilanne oli lyhyestä mallista ylikasvanut hiusmalli. Lyhennettiin aika reippaalla kädellä, asiakas tykkää muotoilla pidempää pääliosaa esimerkiksi vahalla, joten tätä pituutta saa kivasti muotoiltua. Asiakas myös haluaa, että pääliosaan tulee pieni kohotus, joten keventelin sitä myös hieman, jotta jaksaa nousta. Tein muutama kuukausi sitten asiakkaalle myös vaaleita raitoja, joten rikoin hieman lyhimpien vaaleiden raitojen rajaa, jotta siihen ei tulisi selkeää rajakohtaa (takaraivolla). Rajoja siistin trimmerillä. 






Asiakas kävi viimeksi helmikuussa, joten malli oli ylikasvanut. Lyhensimme, käytin koneitta sivuihin ja takaosaan, rajat tein trimmerillä. Häivytin niskaa hieman, jotta raja olisi hieman kapeampi. Koneen ja pääliosan rajan häivytin saksikampatekniikalla, sekä muotoilusaksilla että tavallisilla. Myös pääliosaaan käytin hieman muotoilusaksia. 






Tämän tein kauttaaltaan saksilla. Asiakkaalla oli jo melko ylikasvanut malli, jota lyhennettiin aika reippaasti. Käytin kuitenkin saksia, jotta sain hiuksiin hieman pehmeämmän mallin. Lopputuloksesta tuli siisti ja luonnonkihara hius pääsee oikeuksiinsa hieman pidemmäksi jätetyssä pääliosassa. Rajat siistin trimmerillä. 






Tällä asiakkaalla oli toiveena lyhyempi ja skarpimpi malli, joten sellaisen toteutin. Hän halusi hieman rikottua ja kerrostettua lyhyttä mallia. Hius oli melko hentoista ja niskan pyörteet nostivat lyhempiä hiuksia pystyyn. Siistin rajoja trimmerillä. 

KAMPAUS -JA EHOSTUSNÄYTÖT



Mallini ilman meikkiä ja meikattuna
Tämä kohta jäi hieman sotkuiseksi, hiukset olisi kannattanut piilottaa toisella tavalla.


Tein kampaus -ja ehostusnäytön. Mallillani on pitkät ja paksut hiukset. Hän tuli puhtailla, käsittelemättömillä hiuksilla, jotka ovat aika suorat luonnostaan. Tein niskaan kaksi saparoa, joiden pintaa vähän suoristin. Alle tuli valkki, jonka päälle kasasin hiuksia osio kerrallaan. Ensin toinen saparo valkin päälle, sitten toinen. "Nypin" kampauksen pintaan kuvioita, joihin asetin hengettömiä pinnejä pitämään kuvion paikallaan, kunnes lakka oli kuivunut ja kampaus valmis. Otin pinnit pois vasta lopussa. 
Etuosan ositukset tein tekemällä jakauksen oikean silmän korkeimmasta kohdasta. Mallillani oli hieman ylikasvanut otsis, joten tein siihen kihartamalla pienen laineen. Tein kampauksen pintaan kauttaaltaan nyppimistekniikalla kuvioita. Kampauksen jälkeen tein meikin. 

Halusin meikistä hieman hillityn, sillä tein näyttävän kampauksen ja halusin korostaa sitä. Mallilla on sirot kasvot eikä lievennettävää ollut, joten tein kevyet varjostukset poskiluiden kohdalle, nenän sivuihin ja hiusrajaan. Korostin highlighterilla ja poskipunalla poskipäitä, nenää ja leukaa. 

En tehnyt rajauksia, mutta laitoin hieman tummempaa luomiväriä luomen alaosaan. Häivytin sitä ulkoreunaa kohti ja lisäsin myös hieman kimaltavaa luomiväriä. Yleisilmeestä saatiin näin elegantti ja katseesta syvempi. Rajasin huulet vaaleanruskealla ja käytin Choco Cream -huulipunaa. Laitoin huulien keskikohtaan myös nudensävyä, jotta huuliinkin saataisiin varjostusta ja ne näyttäisivät hieman isommilta. 



Toinen kampaukseni oli hieman rennompi lettikampaus. Tein pääliosaan osion, jonka letitin. Kiharsin hiukset osio kerrallaan ja vedin ne letitetyn osion läpi. Jakauksen tein keskelle. Osiot pysyivät hyvin letin sisällä, sillä suihkutin niihin rakennetta antavaa suihketta, jotta hius ei olisi niin liukas. Pinnejä ei tarvittu kuin muutaman osion kohdalla. 

Mallillani on niskasiili, joten letti ei laskeudu aivan niskaa myöten. Tämä täytyy ottaa huomioon kampauksen suunnittelussa, mutta esimerkiksi tekemäni lettikampaus sopii hyvin. 
Kiharsin kaiken, mikä jäi letistä ulkopuolelle, esimerkiksi lyhyemmät niskahiukset ymv. Lisäksi nypin myös tarkoituksella letin ulkopuolelle muutaman osion ja kiharsin. 
Kampaus olisi saanut olla symmetrisempi, vaikka se olikin rento. Olisin myös ehkä voinut tehdä letistä hieman löysemmän tai yrittää avata sitä enemmän, jotta kampaus näyttäisi isommalta. 

Kommentit

Suositut tekstit